header
 

November 2011

 

 

electro_techNieuwe opleiding Techniek

Vanaf augustus 2012 biedt het Horizon College een nieuwe opleiding in de sector Techniek aan. Het is de opleiding Assistent Metaal-, Elektro- en Installatietechniek. Deze BBL-opleiding op niveau 1 duurt 1 jaar. De assistent leert eenvoudig werk, zelfstandig of onder begeleiding van een ervaren technicus. Gedurende de opleiding kunnen twee uitstroomrichtingen gekozen worden: Assistent Metaalbewerking of Assistent Elektro- en Installatietechniek. Lees verder

 

Purmerend start met opvangklas deelnemers

De sector Purmerend start nog dit kalenderjaar met een opvangklas aan de Van IJsendijkstraat. Samen met het Zorg en Advies Team, dat begin dit jaar geïnstalleerd is, vormt de opvangklas een aanvullende voorziening van het Horizon College om voortijdig schoolverlaten te voorkomen.
Lees verder

 

 

Organisatie Leerlingbezoekdagen Purmerend
onvolledig

De leerlingen in Zaanstreek-Waterland/West Friesland hebben dit jaar voor de leerlingbezoekdagen helaas niet kunnen kiezen uit het complete opleidingenaanbod van het Horizon College in Purmerend. Door een fout in de digitale organisatie van de Leerlingbezoekdagen is bijna het gehele aanbod van de niveau 3 en 4 opleidingen van onze vestiging Purmerend niet op de website terechtgekomen. Dit betekent dat de vmbo-leerlingen in de regio Zaanstreek-Waterland (en overige regio’s) hun keuzes hebben moeten maken uit een sterk beperkt opleidingenaanbod.
Lees verder

 

 

Ambassadeurs maken verbinding met vmbo-scholen Zaanstreek-Waterland

Iedere decaan en docent zal beamen dat de juiste informatievoorziening en een goede voorbereiding essentieel zijn voor de succesvolle overstap van leerlingen naar het mbo. Om die overstap goed te kunnen maken zet de locatie Purmerend ambassadeurs in. De locatie Purmerend is de eerste van de vier locaties van het Horizon College die ambassadeurs gaat inzetten.
Lees verder

 
 

autoschadeDIA Purmerend is verhuisd

Iedereen die in de regio Zaanstreek-Waterland informatie en advies zoekt over opleidingen en aanverwante zaken kan voortaan terecht bij:

 

DIA Purmerend
Van IJsendijkstraat 148,
1442 CS in Purmerend.

Lees verder

 
 

studie experienceHorizon College aanwezig bij Studie Experience Alkmaar 2012

Woensdag 25 januari en donderdag 26 januari aanstaande vindt hét studie- en beroepskeuze-evenement voor de regio Noord-Holland Noord plaats; de Studie Experience. Het Horizon College is net als vorig jaar strategisch partner en is dan ook duidelijk zichtbaar op dit evenement. Lees verder

 
 

open dagVrijdag 3 februari Open Dag bij het Horizon College

De voorbereidingen voor de Open Dag van het Horizon College zijn in volle gang. Op vrijdag 3 februari aanstaande zijn van 16.00 uur tot 21.00 uur alle schoolverlaters van harte welkom om kennis te maken met het Horizon College. De locaties Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar en Purmerend zetten hun deuren open om de bezoekers een zo goed mogelijk beeld te geven van de opleidingen en het onderwijs. Om aan de Open Dag bekendheid te geven, kunt u binnenkort benaderd worden door het Horizon College met het verzoek om een banner te plaatsen op uw website.

 
 

sport15 maart uiterste aanmelddatum voor opleiding Sport & Bewegen

Leerlingen die zich willen opgeven voor de opleiding Sport & Bewegen moeten dat uiterlijk voor 15 maart 2012 doen. Kort daarna, op 29 en 30 maart vindt de toelatingstest plaats. Voor niveau 2 is er een extra toelatingsronde op 15 mei. Alle details en richtlijnen voor de toelating kunt u nalezen op www.horizoncollege.nl/toelatingstest. Met de opleiding Sport & Bewegen kunnen deelnemers goed doorstromen naar hbo-opleidingen als de ALO, fysiotherapie, ergotherapie en sportmanagement & ondernemen (SM&O).

 
 

Aftrap nieuwe periode Kiezen doe je zelf

In het kader van de invoering en borging van Kiezen doe je zelf in de regio’s Noord-Kennemerland en West-Friesland was er op 6 oktober 2011 weer een conferentie Kiezen doe je zelf. Dit om onder andere de aftrap te geven van een nieuwe periode Kiezen doe je zelf, waarbij leerlingen uit het voortgezet onderwijs activiteiten kunnen bezoeken op het mbo.
Lees verder

 
 

adaAda Heijkoop nieuwe projectleider

Sinds 1 september is Ada Heijkoop de nieuwe projectleider voor Doorgaande Leerwegen, VSV en Plusvoorzieningen namens de vo–scholen in de regio West-Friesland en Noord-Kennemerland. Zij is de opvolger van Johan van de Grift. Lees verder

 

Zijn er onderwerpen die u graag in deze nieuwsbrief zou willen zien,
laat het ons weten!

 

Redactie: HC Communicatie

 

Tel: (072) 547 67 36

 

 
foot back