header
 

Juni 2012

 
]zomerschool

 

Horizon College start Zomerschool taal en rekenen

Achterstand in kennis van taal of rekenen is een risicofactor voor voortijdig schooluitval. Het Horizon College biedt daarom voor de eerste keer de Zomerschool aan. De Zomerschool is een kort en krachtig bijscholingsprogramma in taal of rekenen voor vmbo-leerlingen. Het programma draait in de vier weken voor de zomervakantie en vindt plaats in Hoorn en Alkmaar.

 

Motivatie en eigen bijdrage
Op de Zomerschool werken leerlingen gericht aan hun eigen zwakke plekken. Hierin worden ze begeleid door docenten van de afdeling Educatie van het Horizon College die gespecialiseerd zijn in bijspijkeren. De Zomerschool loopt van 18 juni tot en met 13 juli. Deelnemers gaan vier dagen in de week twee uur per dag naar de Zomerschool. Gemotiveerde leerlingen kunnen zich via de decaan van het vmbo aanmelden. Er is een borg van 50 euro, die wordt teruggestort bij de afgifte van een bewijs van deelname.

 

Samenwerking tussen onderwijs en gemeente
De Zomerschool is een van de initiatieven die voortkomt uit de samenwerking tussen het voortgezet onderwijs, het mbo en de gemeentes in Noord-Kennemerland en West-Friesland, Deze partijen werken intensief samen om voortijdig schooluitval te voorkomen.

 

Aanmelden?
Aanmelding voor de zomerschool gaat via decanen van het voortgezet onderwijs. Hier vindt u het aanmeldformulier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Kwakman, j.a.kwakman@horizoncollege.nl of telefonisch via 0229 28 71 00.

Zijn er onderwerpen die u graag in deze nieuwsbrief zou willen zien,
laat het ons weten!

 

Redactie: HC Communicatie

 

Tel: (072) 547 67 36

 

 
foot back