header
 

Januari 2014

 

Extra activiteiten tijdens de Open Dag op vrijdag 7 februari

 

Vrijdag 7 februari is het Open Dag bij het Horizon College. Tussen 16 en 21 uur zijn uw leerlingen en hun ouders van harte welkom op onze locaties in Hoorn, Alkmaar, Heerhugowaard en Purmerend. Ook u als decaan hopen wij te mogen begroeten. Onze medewerkers staan klaar om leerlingen informatie te geven over de verschillende opleidingen. Deelnemers zijn beschikbaar om te vertellen hoe hun overstap naar het mbo is verlopen. Ook leerbedrijven zijn aanwezig om te vertellen wat de beroepen in de praktijk inhouden. Naast de mbo-opleidingen, zijn ook Cursussen & Trainingen, Volwasseneneducatie en het Voortgezet Algemeen Volwassenenonderwijs (vavo) aanwezig tijdens de Open Dag.

 

Hoorn
Deelnemers van de sector Techniek laten zien hoe zij een interactieve, elektrisch aangedreven robot hebben ontwikkeld. De afdeling Werktuigbouwkunde organiseert een montage- en een racewedstrijd van een booster en deelnemers van de opleiding Bouwkunde laten zien hoe je een dakconstructie opbouwt.

 

Gezondheidszorg verzorgt live demonstraties van diverse handelingen die je tijdens de opleiding leert. In het huishoudlokaal kunnen bezoekers pasteitjes proeven en hun oordeel geven. Bezoekers kunnen ook workshops bezoeken waar uitgelegd wordt hoe de opleidingen in elkaar zitten en hoe het onderwijs wordt verzorgd. Ook leerbedrijven zijn aanwezig om hen te informeren over de diverse beroepen in de praktijk. Detailhandel organiseert de wedstrijd: ‘Wie is de beste verkoper?’ en zij laten potentiële leerlingen kennismaken met de opleiding Verkoper of Verkoopspecialist in het winkelcentrum het Streekhof.

 

Alkmaar
In het Open Leer Centrum worden doorlopend workshops gegeven over:

  • Helpen kiezen van een opleiding voor uw kind
  • Verzuimbegeleiding
  • Stage in het buitenland

Deelnemers van de sectoren Gezondheidszorg en Welzijn verzorgen demonstraties. Zij laten zien wat zij tijdens hun opleiding leren. Ook zijn er verschillende instellingen uit het werkveld aanwezig die bezoekers kunnen vertellen wat het beroep nu precies inhoudt. Deelnemers van de opleiding Sport & Bewegen houden demonstraties in de fitnesszaal en in de hal van de school. Ook geven zij diverse presentaties. 

 

Heerhugowaard
In de kapsalon laten deelnemers van Haarmode zien wat zij al geleerd hebben. Krulspelden inzetten, stylen, wassen en föhnen. In de keuken van de Horeca-opleidingen geven deelnemers demonstraties en maken zij lekkere hapjes die bezoekers kunnen proeven. Deelnemers van Brood en Banket bakken koekjes en delen lekkere dingen uit en het studentenbedrijf LEDMI promoot zijn product en geeft informatie over het oprichten van een eigen bedrijf via het project ‘Jong Ondernemen’. Deelnemers van de opleiding Signmaker laten zien hoe je een Mercedes Smart via autobelettering en/of carwrapping kunt bekleden. Deelnemers van de opleiding Bouw en Schilderen werken aan een caravan.

 

Purmerend
Veva presenteert zich met een grote defensie-informatietruck voor het pand aan de Van IJsendijkstraat. In deze truck kunnen leerlingen en hun ouders een kijkje nemen in de VeVa-wereld. Bij Haarmode laten de deelnemers zien wat zij al geleerd hebben: krulspelden inzetten, stylen, wassen en föhnen. Docentkok Björn Folkers maakt samen met een aantal deelnemers smakelijke hapjes klaar in de speciaal voor deze gelegenheid geïnstalleerde mobiele keuken. Onder het koken beantwoorden zij graag alle vragen over de opleidingen tot Kok en Gastheer/Gastvrouw. Op de Boeierstraat presenteren de opleidingen Gezondheidszorg zich. Er zijn informatierondes en praktijklessen. Voor de opleiding Doktersassistent wordt specifiek voorlichting gegeven over de werkzaamheden in een huisartsenpraktijk.

Zijn er onderwerpen die u graag in deze nieuwsbrief zou willen zien, laat het ons weten!

Redactie: HC Communicatie | Tel: (072) 547 67 36

 

 
foot back