header
 

Maart 2014

 

Open Dag Horizon College op donderdag 10 april

Op donderdag 10 april ¬†organiseert het Horizon College voor de tweede keer dit jaar een Open Dag. Deze Open Dag begint om 16.00 uur en duurt tot 19.00 uur.¬† Uw leerlingen en hun ouders zijn van harte welkom op onze locaties in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend, waar vele activiteiten plaatsvinden. Ook u als decaan bent van harte welkom.

 

Website en Horizon app
Alle informatie over de Open Dag is te vinden op www.horizoncollege.nl/opendag.
Deze informatie kunt u ook vinden op de app van het Horizon College. Zoek in de Play Store (Android) of in de App Store (Apple) op ROC Horizon College en download de app. Wilt u de app downloaden voor de iPad, zoek dan in de categorie iPhone apps.

 

Flyers en posters Open Dag
Vorige week zijn de posters en flyers van de Open Dag van het Horizon College aan de decanen verstuurd. Wilt u de posters ophangen en de flyers aan leerlingen meegeven? Als u behoefte heeft aan aanvullend materiaal, dan kunt u contact opnemen met e.visch@horizoncollege.nl.

 

Waar worden welke opleidingen aangeboden?
Op de website van het Horizon College wordt bij elke opleiding aangegeven op welke locaties(s) deze wordt aangeboden.

 

Wat is er te doen tijdens de Open Dag?
Docenten, leerlingen en leerbedrijven zijn aanwezig om informatie te geven over de mbo-opleidingen en de beroepen. Ook worden er veel interessante activiteiten georganiseerd zoals demonstraties, wedstrijden en workshops. Naast de opleidingen uit het middelbaar beroepsonderwijs, zijn ook Cursussen & Trainingen, Volwasseneneducatie en het Voortgezet Algemeen Volwassenenonderwijs (Vavo) aanwezig tijdens de Open Dag.
Op het Horizon College in Alkmaar kunnen toekomstige leerlingen een beroepentest doen. Daarnaast zijn er ook presentaties over stages in het buitenland en over ouderbetrokkenheid.

 

Recordaantal bezoekers bij eerste Open Dag
Bijna 11.000 bezoekers bezochten vrijdag 7 februari de Open Dag van het Horizon College. Nooit eerder ontving het Horizon College zoveel bezoekers tijdens een Open Dag. Er werden veel leuke activiteiten georganiseerd. Zo lieten leerlingen van de sector Techniek zien hoe zij een interactieve, elektrisch aangedreven robot hebben ontwikkeld. De opleiding Bouwkunde liet zien hoe je een dakconstructie opbouwt en de afdeling Detailhandel organiseerde de wedstrijd: ‘Wie is de beste verkoper?’. Bezoekers konden workshops bijwonen over stages in het buitenland, verzuimbegeleiding en hoe je je kind het best kunt begeleiden bij de keuze van een vervolgopleiding.

Zijn er onderwerpen die u graag in deze nieuwsbrief zou willen zien, laat het ons weten!

Redactie: HC Communicatie | Tel: (072) 547 67 36

 

 
foot back