header
 

Maart 2015

 

Overstap van havo naar mbo

Als het op de havo niet lukt, kunnen leerlingen met een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo kiezen voor het mbo. Zij staan dan eerder dan verwacht voor de keuze welke opleiding bij hen past. Speciaal voor deze havisten organiseert het Horizon College de workshop “Kiezen, hoe doe je dat?”.

 

De workshop is bedoeld als eerste opstap voor leerlingen om tot een passende beroeps- en opleidingskeuze te komen. Zij kunnen één ouder/verzorger meenemen naar de workshop. Deelname is kosteloos.

 

Datum: 1 april
Locatie: Horizon College Hoorn & Alkmaar
Tijd: 19.00 uur tot ongeveer 20.30 uur

 

Het vervolg
Op 23 april geven we een vervolg aan deze workshop van 16.00 uur tot ongeveer 17.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst zijn voorlichters en decanen van de opleidingen aanwezig zijn voor een speeddate met de leerlingen.  Daarna hebben zij genoeg informatie om op hun eigen school met hun decaan tot een definitieve keuze te komen.

 

Opgeven
Leerlingen die naar de workshop willen komen, geven zich op bij hun decaan. Uiterlijk 11 maart kunt U de namen van de deelnemende leerlingen mailen aan T.F.Demmendal@horizoncollege.nl. U ontvangt dan praktische informatie van ons over de workshop die u weer kunt doorgeven aan de leerlingen.

 

Succesvolle Open Dag

Bijna 9000 bezoekers bezochten vrijdag 6 februari onze Open Dag. De belangstelling voor het Horizon College was groot. Duizenden potentiële deelnemers en hun ouders grepen de mogelijkheid aan om te kijken wat er allemaal mogelijk is binnen het mbo-onderwijs op onze school.

 

De bezoekers waren positief over de goede voorlichting, de persoonlijke aandacht en de leuke demonstraties. De tweede Open Dag vindt dit jaar plaats op woensdag 1 april.

Zijn er onderwerpen die u graag in deze nieuwsbrief zou willen zien, laat het ons weten!

Redactie: HC Communicatie | Tel: (072) 547 67 36

 

 
foot back