header
 

Februari 2016

 
Open Dag

Tweede Open Dag op donderdag 10 maart

Bijna 8400 bezoekers bezochten vrijdag 22 januari onze Open Dag. De belangstelling was weer groot; veel potentiƫle leerlingen en hun ouders grepen de mogelijkheid aan om te kijken wat er allemaal mogelijk is binnen het mbo-onderwijs op het Horizon College.

 

Bij de vier vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend waren docenten, leerlingen en leerbedrijven aanwezig om informatie te geven over de opleidingen en de beroepen. Ook werden er veel interessante activiteiten georganiseerd zoals demonstraties en workshops. De tweede Open Dag vindt plaats op donderdag 10 maart van 16.00 uur tot 21.00 uur.

lasserNieuwe opleidingen

Vanaf het schooljaar 2016/2017 start het Horizon College met een aantal nieuwe/vernieuwde opleidingen. Onderstaand een korte toelichting op de inhoud van deze opleidingen zodat u uw leerlingen hierover kunt informeren. Lees verder

KraamzorgOpleiding Kraamverzorgende gaat in 2016-2017 niet van start

Het Kraamcollege gaat wel door maar dit jaar laten we geen nieuwe instroom toe. De reden hiervoor is dat we voor het schooljaar 2016-2017-geen garantie kunnen geven op stageplaatsen, een essentieel onderdeel van de opleiding. Leerlingen kunnen in het basisjaar Verzorging & Verpleging (VZ-IG) starten. De opleiding Verzorgende IG heeft ook kraamzorgonderdelen in het programma en het Verzorgende IG-diploma geeft toegang tot werken in de kraamzorg.

AanmeldenVerzoek om voor 1 april aan te melden en DDD te verzenden

Graag vragen wij uw aandacht voor de overdracht van leerlingen van het vo naar het mbo die wij nog verder willen aanscherpen. We hebben afgesproken de overdracht inzichtelijk te maken via het systeem Intergrip. Dit helpt omdat goed zichtbaar is welke leerlingen zich hebben aangemeld, wat de status is, welke leerlingen hier in achterblijven en voor het maken van afspraken rond de warme overdracht. Hier boeken we in de regio goede resultaten mee! Lees verder

Zijn er onderwerpen die u graag in deze nieuwsbrief zou willen zien, laat het ons weten!

Redactie: HC Communicatie | Tel: (072) 547 67 36

 

 
foot back